Тиждень зарубіжної літератури

2018-02-21

В рамках тижня зарубіжної літератури в ОНЗ 22 лютого відбулось засідання ОМО вчителів зарубіжної літератури. Колеги відвідали урок Валентини Матвіївни Позняк в 11-Г класі на тему "Ернест Хемінгуей. "Старий і море" - повість-притча про людину. "Життєподібний сюжет і філософсько-символьний зміст твору", на якому учні розкрили філософсько-символічну суть твору, визначили його художню своєрідність, особливості жанру-притчі, дали понятт про ефект "айсберга". Одинадцятикласники показали вміння вести діалог, полілог, використовувати цитатний матеріал, робити узагальнення та висновки, критично мислити. Тема уроку сприяла вихованню духовної стійкості, сили волі, гуманістичного ставлення до навколишнього світу.

Урок Любов Флорівни Парчук, проведений у 9-А класі на тему "Образ Хлєстакова та його динаміка в комедії М.В.Гоголя "Ревізор" допоміг учням проаналізувати образ Хлєстакова, його поведінку, взаємини з іншими персонажами, мову, визначити його роль у комедії. Учні розвивали усне мовлення, критичне мислення, демонструвати інтерес до творчості Гоголя, неприйняття брехні, хвастощів, марнослав'я.

Цікавим і змістовним був виховний захід, присвячений міжнародномудню рідної мови "Слова подорожують світами", який підготувала і провела разом зі своїми вихованцями-десятокласниками Валентина Матвіївна Позняк. Учні читали поезію, говорили про роль мови в житті людини, про внесок українських перекладачів в збагачення культури власного народу, адже завдяки українському перекладу шедеврів зарубіжної літератури ми маємо змогу доторкнутися до світової скарбниці культурних надбань людства.

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi